Werkgeluk en plezier in je werk

floor unitrip klein

Een goed salaris? Veel verantwoordelijkheid? Of de gezellige omgang met collega’s? Werkgeluk en plezier zijn van veel factoren afhankelijk en daarmee ook voor iedereen verschillend. In deze blog vertel ik je alles over de weg naar meer werkgeluk.

Plezier in je werk

Je werk is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse leven. Wat voor cijfer zou jij je huidige baan geven? Een dikke negen? Of is het meer een ‘zeventje’? Veel vrouwen weten dat ze meer uit hun werkende leven zouden kunnen halen, maar weten niet hoe ze dit kunnen bereiken. Voor mij ligt de basis van werkplezier altijd bij jezelf beter leren kennen. Waarvan krijg je energie in je werk? Wat kost je juist energie? Kan je helemaal jezelf zijn? Ik zeg altijd: hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je weet wat belangrijk is voor jouw eigen werkgeluk.

Ga je met tegenzin naar werk? 

Ga je met tegenzin naar je werk? Ben je de uren aan het aftellen totdat je werkdag weer klaar is? Of zou je jezelf echt ongelukkig noemen door werk? Vaak blijven mensen in zulke omstandigheden langer bij een baan hangen, dan wat goed voor ze is. Dit kan zijn uit financiële zekerheid, gemak of de ‘hoop’ dat het over een tijdje weer beter gaat worden.

Ik vergelijk het altijd met een bal die je onder water drukt. Dat kun je heel lang volhouden, met behulp van wilskracht en doorzettingsvermogen, maar op den duur komt de bal toch omhoog. Je raakt gedemotiveerd en gestrest, wanneer je in je werk te veel concessies moet doen op vlakken die jij belangrijk vindt.

Drijfveren, de weg naar werkgeluk

Maar waar gaat het nu mis in de zoektocht naar werkgeluk en werkplezier? Vaak hebben mensen geen idee wat hun drijfveren zijn. Terwijl dat het allerbelangrijkste is, wat je van jezelf ‘moet’ weten. Drijfveren zijn prikkels die je nodig hebt zodat jij plezier en voldoening uit je werk haalt. 

Heb je een baan waar je die prikkels niet uit kunt halen, of waar je je ‘ei’ niet kwijt kunt, dan loop je op den duur leeg. Dit kan ook zorgen voor minder motivatie en stress. 

Maar om hier iets aan te kunnen doen, moet je natuurlijk wel eerst weten welke prikkels jij persoonlijk nodig hebt. Alleen op deze manier kan je een inschatting te maken of een functie of bedrijf een juiste match is. Drijfveren zorgen er voor dat je jouw bed uitkomt, dat je gemotiveerd bent en zelfs bereid bent om een stapje harder te zetten. Dat is de basis voor meer werkgeluk en werkplezier.

Hulp in de zoektocht naar plezier in je werk

Kan je wel wat hulp gebruiken in de zoektocht naar plezier in je werk? Samen gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, door jouw drijfveren te ontdekken. Ga niet meer met enige tegenzin naar je werk, maar neem het heft in eigen handen voor jouw werkgeluk.

Ik ben er voor je als:

  • Je niet meer elke dag fluitend naar je werk gaat, en de verantwoordelijkheid en de regie over jouw leven weer terug wilt nemen.
  • Je stappen wil maken op het gebied van werkgeluk, werkplezier en zelfontwikkeling.
  • Alles uit het leven wilt halen en beslissingen durft te nemen.
  • Jij 100% committed bent en mijn adviezen serieus neemt.
  • Jij het lef hebt om je oncomfortabel te voelen, omdat je weet dat daar de groei zit.

Hoogste tijd om door te pakken? Meld je dan aan voor een gratis Werkgeluk Sessie. Ik hou van vrouwen die in actie durven komen 😉 Door mijn kennis en ervaring weet ik wat er voor nodig is om maximaal (werk)geluk te ervaren.  

In dit gesprek zullen we stilstaan bij jouw situatie en zal ik met je meedenken. Aan het einde van het gesprek heb je minstens twee tips gekregen die er voor zorgen dat jij de eerste stap kunt zetten richting jouw werkgeluk Meld je via deze link aan voor een gratis Werkgeluk Sessie en dan spreken wij elkaar snel.  

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven