Welke baan past bij mij?

floor unitrip klein

Het lijkt soms wel een eeuwige zoektocht. Welke baan past bij mij? Het kan zijn dat je op dit moment geen baan hebt, of niet gelukkig bent met je huidige baan. In deze blog vertel ik je alles over de zoektocht naar werk wat bij je past.

Welk beroep past bij mij? Tijd voor zelfonderzoek

Door de drukte van alledag en alles wat we onszelf opleggen, vliegen de dagen, weken en maanden voorbij. Met als gevolg dat er te weinig tijd vrij wordt gemaakt om bij jezelf stil te staan, vragen te stellen en in gesprek te gaan. Als je wilt ontdekken welke baan bij je past, kun je niet aan jezelf voorbij gaan. Dan moet je tijd vrijmaken voor zelfkennis en zelfreflectie. Zelfkennis draait (zoals de term al verklapt) over hoe goed jij jezelf kent. Wat zijn bijvoorbeeld jouw kwaliteiten, interesses, ambities, valkuilen en vaardigheden? Zelfreflectie gaat over naar jezelf kijken, het kritisch kijken naar jouw handelen en naar jouw eigen doen en laten.

Welke baan past bij mij? Kijk naar deze 3 elementen

Naast zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling zijn er 3 elementen die belangrijk zijn om de vraag ‘welke baan past bij mij?’ te beantwoorden. We kijken hiervoor naar persoonlijk werkgeluk, functie en cultuur:

  • Persoonlijk werkgeluk: je kunt een ontzettend leuke baan hebben. Maar heb je moeite om je grenzen aan te geven? ‘Nee’ te zeggen? Of de lat lager te leggen? Dan heeft dit alsnog invloed op jouw werkgeluk. Daarom leg ik ook graag de focus  hierop. Denk aan mindset, ontspanning, energiegevers- en vreters, werk-privébalans en welke keuzes je daarin mag maken.
  • Functie: daarnaast is natuurlijk de functie belangrijk. Welke taken moet een baan hebben, zodat jij er voldoening en plezier uithaalt? 
  • Cultuur: tot slot ga je kijken naar de match met een bedrijf, de bedrijfscultuur en de werkomgeving. Want ook hier geldt; ook al heb je een leuke functie, als het bedrijf niet bij je past of de werkcultuur, dan ga je hier op termijn tegenaan lopen.

Je moet naar alle 3 de elementen kijken, om erachter te komen welke baan het beste bij je past. Meestal wordt er alleen maar gekeken of de functie aansluit, bij jouw ervaring en vaardigheden. Maar vergeet dus zeker niet om de basis te leggen met goede zelfkennis en zelfinzicht.

Hulp in de zoektocht naar een andere baan

Kan je wel wat hulp gebruiken in de zoektocht naar een baan die bij je past? Samen gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Ik ben er voor vrouwen die:

  • Bereid zijn om te investeren in zichzelf en hun eigen (werk)geluk.
  • De verantwoordelijkheid en de regie over hun leven willen nemen.
  • Hun werkende leventje een ‘zeventje’ geven. Vrouwen die weten dat er meer inzit, maar die niet weten hoe ze dit kunnen bereiken.
  • Hulp durven vragen en aannemen. 

Lijk je een beetje op mij en hou je van doorpakken? 

Meld je dan aan voor een gratis Werkgeluk Sessie. Ik hou van vrouwen die in actie durven komen 😉 Door mijn kennis en ervaring weet ik wat er voor nodig is om maximaal (werk)geluk te ervaren.  

In dit gesprek zullen we stilstaan bij jouw situatie en zal ik met je meedenken. Aan het einde van het gesprek heb je minstens twee tips gekregen die er voor zorgen dat jij de eerste stap kunt zetten richting jouw werkgeluk 

Meld je via deze link aan voor een gratis Werkgeluk Sessie en dan spreken wij elkaar snel. 

 

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven