“Weet jij welke baan jou echt gelukkig maakt?”

afbeelding

Er zijn een aantal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat jouw baan jou ook echt gelukkig maakt. Zoals bijvoorbeeld het salaris, leuke collega’s, doorgroeimogelijkheden en noem maar op.

De match

Maar heel eerlijk het gaat vooral om of jij jouw kwaliteiten en jouw drijfveren kwijt kunt in jouw baan. Als jij wordt gedreven om zaken grondig uit te zoeken terwijl daar in het bedrijf niet de ruimte en de tijd voor is dan is het misschien niet een hele goede match.

Of als jij ontzettend goed bent in nieuwe ideeën bedenken maar in jouw functie wordt dat niet gevraagd, dan laat je een mooie kwaliteit onbenut. Het is dus heel belangrijk dat jij jezelf heel goed kent en inzicht hebt in jouw als persoon zodat jij dan de juiste match tussen jou, de functie en het bedrijf kan vinden.

Saboteren van eigen geluk

Maar heel eerlijk dan zijn we er nog niet..

Want waar iemand vaak echt op vastloopt is het ook daadwerkelijk durven kiezen voor die baan die past, durven kiezen voor het eigen geluk. Op het vlak ‘durven’ komt onze mindset vaak om de hoek kijken. We zijn een kei in het saboteren van onszelf, het saboteren van ons eigen geluk.

Stemmetjes die in jouw oor fluisteren, het duiveltje op jouw schouder die tegen je zegt: “Zou je dat nou wel doen?”, “Je kunt beter blijven zitten waar je zit”, “Ben ik wel goed genoeg voor die baan?”, “Niemand zit op mij te wachten.”

Voor velen misschien herkenbare gedachtes. Ik zeg altijd: deze gedachtes zorgen voor stilstand. Ze zorgen ervoor dat jij bepaalde keuzes niet gaat maken. Dat je maar op die rotonde blijft zitten en geen afslag neemt. Ons hoofd, ons brein wil ons veilig houden, het houden zoals het is.

3 stappen

Ben je klaar met die stilstand en ben je het zat dat die gedachtes jou zo belemmeren?

Neem dan de volgende 3 stappen:

  • Breng eens in kaart welke belemmerde gedachten bij jou nu zorgen voor stilstand
  • Toets de belemmerde gedachten eens aan de waarheid? Klopt het wat je denkt?
  • Zet de belemmerende gedachten eens om naar helpende gedachten en focus je daar op.

Kies jij voor werkgeluk?

Voel je je geïnspireerd en wil jij ook met veel meer plezier naar je werk? Als loopbaancoach help ik mensen in kaart te brengen waar zij echt gelukkig van worden zodat ze weten welke keuzes ze mogen gaan maken voor een gezonde toekomst met meer werkgeluk. Meer informatie vind je hier op mijn website www.unitripcoaching.nl of meld je hieronder direct aan voor een gratis groeigesprek.

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven