We zijn minder gelukkig nu Corona de werkvloer beïnvloedt, zo houd je de moed erin.

floor unitrip klein

Uit een onderzoek van het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek blijkt dat onze zuiderburen de Belgen ongelukkiger zijn geworden op hun werk. Dat zal voor ons Nederlanders waarschijnlijk niet veel anders zijn. Wie bang is om zijn baan kwijt te raken is namelijk minder gelukkig met zijn werk. Maar ook het thuiswerken eist z’n tol, minder sociale interacties en werk dat verandert of uitblijft. Stress begint groter te worden en we gaan ons ongelukkiger voelen.

Gelukkig kunnen we daar iets aan doen! Laat je niet gek maken door deze Corona tijden. Stress helpt je voor geen meter en ondermijnt ook nog eens je immuunsysteem. Dus aan de slag met ontspanning en een positieve mindset.

Adem in en uit

Ja, dit klinkt misschien te simpel, maar ademen heeft een grote impact. Zorg dat je meerdere malen per dag even je werk neerlegt en een minuutje diep in- en uitademt. Beeld je in, als je inademt, dat de energie vanuit de grond, door je voeten, benen, buik naar boven gaat. Adem de energie in. Doe bij het uitademen hetzelfde maar dan van boven naar beneden, adem de spanning eruit. Laat letterlijk alles even los, voel je spieren ontspannen en voel hoe je adem in en uit je lijft stroomt. Wist je dat goed ademen de stress significant verlaagt? Er zijn tegenwoordig ook hele handige adem apps voor zoals The Breathing App, Breathe, Breathly etc.

Social Media & Nieuws dieet

Om de haverklap checken hoeveel coronameldingen er zijn, elk nieuwsbericht volgen of kijken welke onheilspellende zaken op social media zijn gepost, zorgen voor een constant gevoel van stress. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld maximaal twee keer per dag kijkt. Begin van de dag en einde van de middag, en hou de rest van de dag rustig voor jezelf. Als je dat lastig vindt, is een goede oplossing om je social media apps van je telefoon af te halen of de meldingen uit te zetten. Dit voorkomt dat je uit automatisme toch gaat kijken. Je mist vast niets en hiermee daalt je stressniveau.

Voed jezelf mentaal

In plaats van negatieve zaken tot je te nemen kun je jezelf ook positief voeden. Door bijvoorbeeld artikelen te lezen die gaan over wat er allemaal wel kan (www.hetkanwel.nl, www.goednieuws.nl  of www.pocon.nl waar ze positief corona nieuws vermelden). Probeer in gesprekken met anderen ook niet constant al het negatieve te herhalen en snijdt eens een positief onderwerp aan.

Durf jij te kiezen voor werkgeluk?

Voel je je geïnspireerd en wil jij eigenlijk ook met veel meer plezier naar je werk? Als loopbaancoach help ik mensen in kaart te brengen waar zij echt gelukkig van worden zodat ze weten welke keuzes ze mogen gaan maken voor een gezonde toekomst met meer werkgeluk. Meer informatie vind je hier op mijn website of meld je hieronder meteen aan voor een gratis groeigesprek.

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven