We blijven thuiswerken, met deze 3 stappen creëer jij ook werkgeluk aan jouw keukentafel.

floor unitrip klein

Uit onderzoek begin dit jaar blijkt dat thuiswerken* een behoorlijke impact heeft op je mentale gesteldheid. Mensen voelen zich alleen, het gevoel hebben er alleen voor te staan of zelfs depressief. Hoe zorg jij ervoor dat je deze tweede lockdown met een glimlach aan het werk blijft?

Werkgeluk kan een resultaat zijn van dat leuke team waarin je werkt, de taken die je doet of het werk wat voldoening geeft omdat je ziet dat het ertoe doet. Zorg dat je deze factoren extra bekrachtigd deze thuiswerkperiode.

Contact met collega’s

Maak naast de zoom meetings ook gewoon even voor de gezelligheid contact met je collega’s. Je komt elkaar nu niet tegen bij de koffieautomaat dus creëer deze momenten dan nu online. Plan een zoommeeting voor een gezellig praatje, bel elkaar even of mail iets leuks waarvan je weet dat je collega daar een glimlach op het gezicht van krijgt.

Verdieping in je werk

Nu je thuiswerkt en geen reistijd meer hebt, heb je misschien nu meer tijd over om je eens verder te verdiepen in bepaalde onderwerpen. In onderwerpen die jij interessant vindt. Volg dat webinar of online training, lees dat boek die je maanden geleden al hebt besteld. Deel jouw nieuwe inzichten in een leuke vlog of blog met je collega’s.

Voldoening

Werkgeluk bestaat voor een groot gedeelte uit dit gevoel van ‘ertoe doen’. Wanneer heb jij het gevoel dat je ertoe doet? Kun jij voor jezelf in kaart brengen wat maakt dat jij voldoening haalt uit je werk? Wat kun je eventueel nog toevoegen of anders doen zodat de voldoening toe neemt?

Als je trouwens bij bovenstaande punten denkt dat jij dit überhaupt niet hebt in je werk, dan is de Coronaperiode wellicht een mooi duwtje in de rug om jouw werkgeluk onder de loep te nemen. Waar word jij echt blij van? Welke taken geven jou écht energie? Hoe ziet jouw droombaan eruit? En welke stappen kun je ondernemen om daar te komen?

Durf jij te kiezen voor werkgeluk?

Voel je je geïnspireerd en wil jij met veel meer plezier naar je werk? Als loopbaancoach help ik mensen in kaart te brengen waar zij echt gelukkig van worden zodat ze de juiste stappen kunnen nemen voor een gezonde toekomst met meer werkgeluk. Meer informatie vind hier op mijn website www.unitripcoaching.nl of meld je hieronder direct aan voor een gratis groeigesprek.

 

*Unravelling the antecedents of loneliness in the workplace Sarah Wright, Anthony Silard, 21 februari 2020

Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven