Vanuit het niets kreeg je opeens het antwoord, ik word ……

floor unitrip klein

Stiekem hopen we dat we vanuit het niets het antwoord opeens tot ons krijgen. Een inzicht dat als een bliksem inslaat waardoor je direct weet wat je te doen hebt in dit leven. Helaas is de werkelijkheid iets minder romantisch. Het kan wel zijn dat je opeens een heldere ingeving krijgt, zeker, je intuïtie je iets vertelt. Maar daarvoor dien je zelf ook wel echt in beweging te komen, een keus te maken.

De eerste stap

Laatst zei een klant het volgende tegen mij: Ik herkende me sterk in woorden als “Je hoeft niet de hele weg te zien om de eerste stap te zetten”, “Je wacht op het moment dat de antwoorden gaan komen, maar deze komen maar niet”. Deze legden voor mij direct al een ‘vinger op de zere plek’.

En dat is precies hoe het werkt. Je kunt elke dag beginnen met het zetten van de eerste stap, elke dag opnieuw keuzes maken, elke dag opnieuw een nieuw verhaal schrijven. Blijf niet hopen tot de antwoorden opeens voor je deur staan. Blijf niet hopen tot je uit het niets ‘het’ antwoord krijgt. Pas als jij in beweging gaat komen dan gaan er antwoorden komen. Die komen niet als jij niks doet. Werkgeluk komt je niet aanwaaien, daar heb je wat voor te doen.

Verlammen of actie

Hou jezelf niet langer voor de gek. Jij bent de enige die iets kan veranderen. Neem de regie over jouw leven in eigen handen.

Vind je het spannend? I hear you. Weet je niet hoe je het aan moet pakken? I hear you. Maar laat dat geen reden zijn om niks te doen, om uit te slaan, om te verlammen.

Ten eerste begint alles bij een keuze.

Wil jij jouw situatie veranderen?

Wil jij het anders?

Maak eerst die keuze. Heb je gekozen voor JA?

En door…

Mooi, ga dan door naar de volgende stap.

  • Denk eens na over in welke loopbaanfase zit je?
  • Wat heb je nog niet helder? Waar zitten de grote vraagtekens?
  • Wat heb je te doen om tot antwoorden te komen? Welke stappen, welke acties?
  • Wanneer ga je die stappen zetten, die acties nemen? Plan in je agenda.
  • Kun je het alleen of ga je hulp vragen bij mensen?

Mocht je mij om hulp willen vragen, dat kan natuurlijk. Je kunt mijn gratis e-book downloaden met daarin 5 bewezen tips om te ontdekken welke baan nu echt bij je past. Download deze hier.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd een gratis Werkgeluk Sessie aanvragen!  We gaan jouw huidige situatie bespreken en ik zal je minstens 2 tips geven zodat jij jouw eerste stap kunt zetten richting meer Werkgeluk. Plan hier jouw werkgeluk sessie in.

Foto van Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven