Van burn-out naar succesvol eigen bedrijf

loopbaancoaching en loopbaanbegeleiding

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik in het verleden een burn-out heb gehad, of eigenlijk twee. Ik heb dit nooit onder stoelen of banken geschoven, nooit geheimzinnig overgedaan. En maar goed ook, want met regelmaat krijg ik berichtjes van vrouwen die in een burn-out zitten. En ze vertellen mij dan dat ze mijn verhaal inspirerend vinden en dat het geruststellend in om te lezen dat ik weer opnieuw ben begonnen. Het geeft ze motivatie, kracht en hoop.

Onhaalbaar

Ik ging van twee keer een burn-out naar een succesvol eigen bedrijf. Als je in een burn-out zit dan begin je te twijfel of het ooit weer mogelijk gaat zijn om ‘normaal’ te functioneren, om weer gewoon aan het werk te zijn. Bij mijn eerste burn-out had ik dat ook. Ik dacht: hoe ga ik in vredesnaam weer de energie hebben om weer elke dag naar mijn werk te gaan. Het leek onhaalbaar, toch is het mij gelukt.

Het proces

Tijdens mijn tweede burn-out had ik die gedachte niet. Goh ik denk dat ik inmiddels al wat wijzer was geworden door de eerste keer 🙂 Ten eerste ben ik keihard aan de slag gegaan met mezelf. Want heel eerlijk het ligt 9 van de 10 keer niet alleen dat de baan niet meer past.

En ten tweede had ik vooral heel erg sterk de behoefte om te gaan onderzoeken wat ik nu echt graag wilde gaan doen, waar ik blij van zou worden. Ik voelde een enorme drive. Dit is een heel proces geweest van onderzoek.

En dat geef ik ook altijd mijn volgers mee, ga goed onderzoek doen, des te beter jij weet welke baan bij jou past. Ik merkte hoe concreter en duidelijker mijn nieuwe stip op de horizon werd, hoe blijer en energieker ik werd.

Ben jij bereid..

En he, die nieuwe stip op de horizon was er natuurlijk niet zomaar. Daar heb ik hard voor moeten werken op verschillende vlakken. Maar goed dan heb je ook wat. Elke dag kun je weer opnieuw keuzes maken, elke dag kun je een nieuwe start maken, elke dag kun je beginnen met een nieuw verhaal.

Het komt niet aanwaaien, daar moet je voor werken. Ben je bereid om te doen wat nodig is? Ik maakte een nieuwe start, ik ging van een burn-out naar een succesvol eigen bedrijf. Ik heb meer energie dan toen ik in loondienst werkte. Terwijl ik nu veel meer uren werk.

Ik zal eerlijk zijn

Is het allemaal reuzengeur en maneschijn?

Ik zou liegen als ik zou zeggen ja. Nee, ook bij mij is er nog steeds winst te behalen op fysiek vlak en moet ik waken dat ik niet over mijn grenzen ga, dat ik mezelf vergeet, dat privé en werk in balans blijft. Maar dat is oké, dat is niet erg, er zullen altijd uitdagingen zijn.

Maar ik kan nu wel heel erg blij zijn met wat ik doe en werkgeluk ervaren, met plezier mijn werk doen en er voldoening uit halen. En dat is voor jou ook mogelijk, ook al lijkt het misschien zo ver weg of onhaalbaar.

Vergeet niet, dat ook jij elke dag opnieuw kunt beginnen!

 

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven