Twijfel je over je baan of breekt het thuiswerken je op? Doe de check!

floor unitrip klein

Momenteel spreek ik veel vrouwen die er even helemaal doorheen zitten. Ze twijfelen aan hun baan en nemen contact met mij op. De vraag of je wel op de juiste plek zit is een legitieme maar in deze tijd waarin je alleen maar kan thuiswerken is het belangrijk om goed te voelen waar je vraag vandaan komt.

Is dit het?

Zo kwam laatst een klant bij mij met: Is dit het? Is het Corona of durf ik de stap naar verandering niet te zetten? Een hele logische en veel voorkomende vraag in deze gekke periode. Samen zijn we dit gaan onderzoeken. Door meerdere gesprekken en opdrachten kwam zij tot de conclusie dat het bij haar vooral het thuiswerken was wat haar zwaar viel. En dat het een enorme invloed had op haar werkplezier.

Dus aan jou de vraag: Is het echt de baan die niet goed meer voelt voor je of komt het vooral door het thuiswerken?

Doe de check!

Check eens de volgende punten bij jezelf:

  • Breng eens in kaart welke taken/verantwoordelijkheden je had voor Corona en welke je leuk en minder leuk vond;
  • Als je kijkt naar het rijtje van de taken die je leuk vond, hoeveel zijn daar nu nog van over?
  • Zijn er meer taken bij gekomen die je minder leuk vindt?
  • Waar ga je van ‘aan’ in je werk, met andere woorden wat zijn je drijfveren?
  • Kun jij je drijfveren nu kwijt in je werk?
  • En hoe was dat voor Corona?
  • Als je nu de balans opmaakt van voor Corona en nu, kun je er dan een conclusie voor jezelf uit trekken?

Kijk en ik zal heel eerlijk met je zijn. Als je merkt dat het bij jou voornamelijk door het thuiswerken komt dat je werkplezier is afgenomen, dan kun je eigenlijk maar een paar dingen doen. Want bij de meeste banen ‘’moet’ je nu eenmaal thuiswerken. Tenzij je nu een switch wilt maken naar banen in de zorg, politie, vuilnisvrouw of noem maar op.

Wees creatief

Als je niet wilt swichten, omdat je de baan super leuk vond voor Corona dan is het, kort door de bocht gezegd, je tijd uitzitten en hopen dat Corona snel voorbij is. Waar je wel naar kunt kijken is, hoe kun je de taken die nu zijn weggevallen door Corona toch op een andere manier toevoegen aan de je werkdag. Wees creatief!

Bijvoorbeeld: je vond het altijd erg fijn om gedurende je werkdag regelmatig even praatje te maken met je collega, om even te sparren of je ei kwijt te kunnen. Dat kan natuurlijk nu nog steeds, bel, mail, skype, zoom, noem maar op. Nee, ik weet het, het is niet hetzelfde, maar je moet er voor jezelf wel het beste van maken.

Wil je even sparren?

Twijfel jij over je baan of het thuiswerken? Wil je even met mij sparren om te kijken waar het echt in zit? Ik bied hiervoor een FF sparren sessie aan waarbij we telefonisch in 45 minuten helder krijgen of je beter op zoek kan gaan naar wat je echt gelukkig maakt of dat je baan wel degelijk bij je past. Stuur een mailtje naar floor@unitripcoaching.nl

Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven