Coaching is win-win!

floor unitrip klein

Ik merk dat veel mensen niet open durven te zijn, open durven te praten als ze een (loopbaan)coach hebben. Ze zijn bang dat de omgeving daar iets van vindt. Want misschien denken ze wel dat ik raar ben of iets mankeer of misschien vinden ze mij dan wel zwak. En wat vooral een hele grote rol speelt is dat de werkgever er misschien achter komt dat er een (loopbaan) coach in het spel is…. En wat zal er dan gebeuren…..

Coaching is niet meer weg te denken

Maar tegenwoordig is zelfontwikkeling, is coaching niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dat wordt alleen maar steeds belangrijker. Nu in deze huidige tijd, waar we nu mee te dealen hebben is zelfontwikkeling, is coaching niet meer weg te denken. Tegenwoordig is een coach hebben net zo normaal, net zo gewoon als een abonnement bij een sportschool.

Je bent niet raar, je bent niet stuk als je een coach hebt. Ik vind het juist getuigen van lef, want je gaat iets met jezelf aan wat niet altijd makkelijk is, maar toch doe je het. Je wilt groeien, je wilt leren, je wilt verder komen op wat voor vlak dan ook. En het is oké om daar hulp bij te vragen.

Een cadeautje voor de medewerkers

Ik werk momenteel samen met een bedrijf genaamd Nanny Nina. Nanny Nina stimuleerde haar werknemers om in december gebruik te maken van het ontwikkeltraject ( 4 uur gratis coaching van de overheid) Ze zagen dit als cadeautjes voor hun medewerkers. Waarom? Omdat ze zelfontwikkeling belangrijk vinden voor hun medewerkers. Omdat ze dat hun medewerkers gunnen.

En er zullen medewerkers zijn die er achter komen dat ze heel goed op hun plek zitten. Maar er zullen misschien ook medewerkers zijn die er achter komen dat ze iets missen of dat het tijd is voor iets anders. Is dat erg? Nee natuurlijk niet.

Win win situatie

Als medewerker wil je een baan die echt bij je past. Een baan waar je blij van wordt en waar je met plezier naar toe gaat.

Als werkgever wil je dat de medewerkers op de juiste plek zitten. Want des te meer heb je gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. En dat betekent ook nog eens minder ziekteverzuim.

Dus coaching is win win voor beide partijen. Beide partijen blijer en gezonder, dat is toch wat je wilt en dat is ook echt wat meer nodig is. Is het een taboe wat er rust op coaching? Ik weet niet of ik het zo moet noemen, maar ik vind wel dat coaching als iets meer ‘gewoons’ gezien mag gaan worden en dat dit meer gestimuleerd mag worden.

Oproep naar werkgevers en werknemers!

Daarom een oproep naar werkgevers, wees open over coaching, laat weten dat dit tot de mogelijkheden behoort. Maar het licht, maak het laagdrempelig.

Een oproep naar werknemers, vraag naar de mogelijkheden op het gebied van coaching. En als er nu allemaal gedachtes in je oppoppen en je hebt een heel intern gesprek met jezelf als je hier aan denkt. En denkt dat je werkgever daar misschien iets van gaat vinden of je misschien dan gaat ontslaan.

Think again! Als dit een aanleiding is voor een werkgever om te overwegen om jou te ontslaan. Denk dan eens na, is dat dan de werkgever waar jij überhaupt graag voor zou willen werken??

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven