Subsidies en andere regelingen

Vergoedingen door werkgever

Bij (bijna) iedere werkgever heb je een vrij besteedbaar budget, dat gebruikt mag worden voor persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt bijvoorbeeld een IKB budget genoemd. Werkgevers willen hun werknemers graag gezond en vitaal houden, dus vraag naar de mogelijkheden.

Aftrekbare scholingsuitgaven Belastingdienst

In de meeste gevallen zijn de kosten van een loopbaantraject aftrekbaar. Er is een drempel van € 250; de kosten daarboven kun je aftrekken (tot een maximum van € 15.000 per jaar). Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de Belastingdienst.

Let op: de aftrek voor particulieren vervalt waarschijnlijk aan het einde van 2021. 

Transitievergoeding bij ontslag sinds 1 juli 2015

Vanaf 1 juli 2015 krijg je bij ontslag een financiële vergoeding. Dit heet de transitievergoeding. Voorwaarde is dat je 2 jaar of langer in dienst bent geweest. De regeling geldt voor zowel vaste als tijdelijke werknemers. Je kunt de transitievergoeding bijvoorbeeld gebruiken voor loopbaancoaching/scholing om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken. Het kabinet wil werkgevers en werknemers stimuleren te investeren in coaching en scholing tijdens en na afloop van een baan om zo snel nieuw werk te vinden.

Let op: Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingadviseur.

Scroll naar boven