Omdat ik mezelf belangrijk vind!

Persoonlijke ontwikkeling, loopbaancoaching, werkgeluk

Halverwege januari was het moment daar. Ik begon met de Vegan Detox. 10 dagen lang 3 maaltijden per dag bestaande uit groente, fruit en noten. 10 dagen lang binnen 10 uur eten, 10 dagen lang een uur wandelen, 10 dagen lang focus op mijn gezondheid.

Tijd voor een boost

In december 2020 besloot ik om het nieuwe jaar te starten met een boost. Mijn energie was al beter dan de jaren ervoor. Dit komt voornamelijk omdat ik nu werk doe wat écht bij mij past. Maar ik vond dat er nog wel winst te behalen was. De tijd van ‘s middags slapen en na het avondeten meteen naar bed is allang verleden tijd. Maar het is ook niet zo dat ik overstroom van energie.

Goed voor jezelf zorgen adviseer ik ook altijd aan mijn klanten. Een pas op de plaats, jezelf vaker op 1 zetten, keuzes maken die je dienen. Dus he, practice what you preach.

Eyeopeners

Ik eet over het algemeen best gezond, sowieso eet ik vegetarisch en er zijn ook dagen bij dat ik vegan eet. Maar gezonde voeding gaat veel verder dan dat. Het is niet alleen een kwestie van alle dierlijke producten weg laten.

Want wist jij dat je ook gifstoffen in je lijf krijgt door jouw eten te eten uit plastic bakjes of door ons drinkwater of door groente uit blik?

En wist jij hoeveel invloed voeding kan hebben op ons brein of dat je bepaalde producten beter niet kan eten als je een burn-out hebt?

Voor mij allemaal eyeopeners, terwijl ik best wat weet van voeding en gezondheid. Elke dag kun je opnieuw keuzes maken. Keuzes die jou dienen, keuzes die bijdragen aan je goed voelen. We zoeken het vaak in andere dingen, maar besef eens hoeveel invloed hetgeen heeft wat jij elke dag in je mond stopt.

Comfortabel zijn met het oncomfortabel

Ik ben door de detox daar weer extra bewust van geworden. Bewuster dan ooit. En ik moet zeggen de detox is niet heel makkelijk. De hele dag staat in teken van de detox. De hele dag door ben je er mee bezig en het kost best veel tijd. En daarnaast werd ik ook niet altijd blij van wéér die salade en een wandeling in de regen. Ook mentaal doet het wat met je. Dit schijnt er allemaal bij te horen. Ik moet zeggen, ik werd echt op de proef gesteld.

Maar ik weet waarvoor ik het doe. En soms is het goed om comfortabel te zijn met het oncomfortabele. En dat is een uitdaging want ons brein houdt daar niet echt van, maar daar zal ik een andere keer over schrijven.

Loopbaancoaching en voeding

Ik wil je mee geven om eens te kijken naar jouw balans en gezondheid. Nu denk je misschien, wat heeft dit te maken met loopbaancoaching, met werk. Nou, eigenlijk heel veel, want hoe beter jouw balans is, hoe beter jouw gezondheid is, hoe beter jij kunt functioneren op je werk, veerkracht, energie, noem maar op.

Daarom focus ik in mijn programma ook niet alleen op werk, die ene baan, maar ik kijk ook met mijn klanten naar, op welke vlakken nog winst te behalen valt. Jij bent de basis van alles, vergeet dat niet.

En mocht je nu denken, dat klinkt goed, maar dit kan ik allemaal niet alleen. No worries, de oplossing is dichtbij dan je denkt. Vraag gerust een gratis kennismakingsgesprek aan en dan kijken we samen wat voor jou nu de meest logische vervolgstap is. En of dit nu bij mij is of niet, dat is voor nu niet relevant, dan zien we tijdens het gesprek wel. Vraag aan via: https://www.unitripcoaching.nl/kennismaking/

 

Foto van Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven