“Na mijn burn out koos ik voor mijn werkgeluk”

floor unitrip klein

Nadat ik een tweede burn-out aanvoelde komen moest bij mij het roer om. Het voordeel van al eerder een keer een burn-out te hebben gehad, is dat je op tijd kunt handelen bij een tweede 😊 Je herkent de signalen en weet wat je te doen staat.

Dit keer ging ik het anders aanpakken, het moest echt anders.

Een nieuwe koers

Ik heb maanden ervoor uitgetrokken om te herstellen en te onderzoeken wat mijn nieuwe koers ging zijn. Dit is een hele periode van zelfonderzoek geweest. Dat is het grote voordeel van een burn-out je leert jezelf ontzettend goed kennen. Daarnaast bracht het een drive bij mij naar boven dat het nu echt de hoogste tijd was om voor mezelf te kiezen. Om te kiezen wat ik wilde, wat goed was voor mij.

Het anders doen

Het grootste gedeelte van ons leven, van de maand, van de week, van de dag bestaat uit werk. Er moesten een aantal dingen gebeuren. Want heel eerlijk, een burn-out ligt meest van de tijd niet aan de werkplek. Natuurlijk kan het bijdragen, maar groot gedeelte ligt toch vaak aan hoe je zelf met dingen om gaat. Dus daar wilde ik werk van maken. Ik wilde leren hoe ik dingen anders kon doen.

Met behulp van een psycholoog, een psychomotorische therapeut, kinesioloog, een coach, healing, energiewerk en reiki (wow echt veel als ik het zo opschrijf) heb ik hier grote stappen ingezet. Ik leerde mijn lat lager te leggen, dat ‘goed’ ook goed genoeg was, te relativeren, hoofd- en bijzaken te onderscheiden waardoor ik mij niet overal meer druk om maakte en meer naar mijn gevoel te luisteren in plaats van alles vanuit het hoofd te redeneren. Dit bespaarde enorm veel energie.

Hier ga ik van ‘aan’

Daarnaast wilde ik graag werk waar ik echt van ‘aan’ ging, waar ik mijn ei in kwijt kon. Ik wilde nog steeds heel graag mensen begeleiden, want dat vind ik echt heel erg leuk, mensen verder helpen.  Maar dan wel op mijn eigen manier, hoe ik het wil en hoe ik het voor mij zie.

Want ik besefte dat het niet per se de werkzaamheden in het werk waren waar ik op vastliep, maar meer dat ik graag de touwtjes zelf in handen wil hebben, dat ik graag wilde bepalen hoe ik dingen doe. Dat maakte voor mij dat een eigen bedrijf een hele goede keuze was, omdat ik het dan helemaal op mijn manier kon doen. En in mijn werk als loopbaancoach mag ik mensen begeleiden en verder helpen waar ik ontzettend blij van word. Ik zeg 1 en 1 = 2, wat wil ik nog meer…..

Door met mezelf aan de slag te gaan en uit te zoeken wat ik nu echt nodig had in het werk kon ik nu echt vol overgave kiezen voor mijn werkgeluk. Want vergeet niet, werkgeluk kun je kiezen.

Kies jij voor werkgeluk?

Voel je je geïnspireerd en wil jij eigenlijk ook met veel meer plezier naar je werk? Als loopbaancoach help ik mensen in kaart te brengen waar zij echt gelukkig van worden zodat ze weten welke keuzes ze mogen gaan maken voor een gezonde toekomst met meer werkgeluk. Meer informatie vind je hier op mijn website of meld je hieronder meteen aan voor een gratis groeigesprek.

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven