Meer succes! Hoe?

unitrip coaching

Geen zin om de tekst te lezen? Kijk dan hieronder de video!

Ik was me de laatste tijd ontzettend aan het frustreren. Ik vond namelijk dat ik blogs moest gaan schrijven. Want iedereen met een eigen bedrijf doet dat. Na een tijd struggelen parkeerde ik het even. Want het lukt niet. Het is namelijk niet zo dat ik een blog zo even uit mijn mouw schud.

Inmiddels vond ik het weer de hoogste tijd worden om het blog schrijven weer op te pakken. Ik begon moedig met een tweede poging. Ik kreeg wel wat op papier, maar het ging moeizaam, het koste veel tijd, veel energie en vooral ik merkte dat ik het gewoon niet leuk vond.

Afgelopen weekend kreeg ik opeens een ingeving. En heel toevallig werd mijn ingeving een soort van bevestigd door een boek die ik las. Ik zal je mijn ingeving met jou delen. Want ik weet zeker dat het voor meerdere mensen herkenbaar zal zijn.

Waar ben je nou mee bezig? Waarom focussen op zwakke punten?

Ik dacht: Floor waar ben je nou mee bezig. Je bent zo hard bezig om iets te gaan doen waar je gewoon weg geen energie van krijgt, niet heel goed in bent en ook nog eens niet leuk vindt. Waarom ga je niet doen wat je wel leuk vindt. Ik had serieus even een helder moment. Video’s maken!! Dat vind ik namelijk wel heel leuk en daar krijg ik juist energie van. En vaak schuilen in de dingen die je leuk vindt een sterk punt, een sterke eigenschap.  Dus waarom zou ik mij in allerlei bochten wringen terwijl het ook anders kan.

Dit voelde als een opluchting, een bevrijding.

Ik was zo ontzettend bezig mij te focussen op mijn zwakke punt in plaats van te focussen op mijn sterke punt. Toevallig las ik dat weekend een hoofdstuk uit het boek reset jezelf. En toen dacht ik: ja, precies dat!

Kijk, het is niet zo dat je niet beter kan worden in jouw zwakke punten, je kunt altijd wel groeien, je kunt altijd meer dan je denkt, maar uiteindelijk haal je meer succes uit het versterken van je sterke punten. Het betekent niet dat je je zwakke punten moet negeren, werk aan beide, maar leg de focus vooral op je sterke punten.

“Beauty begins the moment you decide to be yourself”

Daar zit de meeste groei!

Uit onderzoek is gebleken dat de veel mensen denken dat de meeste groei zit door te werken aan je zwakke punten. Maar waarom niet focussen op je sterke punten? Je hoeft niet overal goed in te zijn, je hoeft niet alles te kunnen. We zijn vooral altijd heel erg bezig met het focussen op onze zwakke punten. Waar we niet goed in zijn of niet zo goed in zijn vergeleken met anderen. Waar we niet goed in zijn kunnen we ook vaak heel makkelijk opsommen, maar waar we wel goed in zijn moet we vaak even over nadenken. We benutten als mens veel te weinig onze sterke punten. We denken vaak, dat kunnen we al dus dat heeft geen aandacht nodig.

Eeuwig zonde natuurlijk.

Zo pak ik dat aan tijdens mijn loopbaantrajecten

In mijn loopbaantrajecten kies ik er ook bewust voor om vooral te focussen op iemand z’n sterke punten. Ik zet bijvoorbeeld vaak de opdracht 360 graden feedback in. Deze bestaat ‘officieel’ uit het benoemen van zwakke en sterke kanten. Ik heb er bewust voor gekozen om deze in te richten alleen op sterke punten. Er ligt al te vaak de nadruk op onze zwakke punten, sowieso door onszelf, maar ook door de samenleving, op je werk, op school, opvoeding etc. En heel eerlijk, je zult meer gemotiveerd zijn als de nadruk ligt op je sterke punten dan op je zwakke punten. Het werken aan zwakke punten is ook veel minder leuk en het kost energie. Terwijl werken aan je sterke punten, motiveert en leuk is.

Hoe zit dat bij jou?
Waar ligt jou focus?
En kun jij met gemak 5 sterke punten opnoemen?
Waar ga jij je vanaf nu op focussen?

Bonus ingeving

Nadat ik deze video had opgenomen had ik nog een ingeving. Ik dacht als ik vervolgens het script van de video uitschrijf heb ik alsnog mijn blog. Win-win. Ik doe het in omgekeerde volgorde en dat werkt perfect voor mij.

Mooi hé, wat er kan ontstaan als je dingen anders gaat bekijken, de nadruk verlegd.

Sta er voor open en laat het ontstaan….

“Your life is controlled by what you focus on”
Tony Robbins

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven