It’s all in your head

floor unitrip klein

We hebben het maar druk met alle gedachtes die elke dag door ons hoofd spoken. Dagelijks hebben we zo’n 60.000 gedachten en daarvan is het grootste gedeelte ‘negatief’. Best vermoeiend hé als je daarover nadenkt.

It was all in my head

Sinds het ondernemerschap ben ik mij pas echt gaan verdiepen in mijn gedachten, in mijn brein. Ik besefte toen pas hoe belangrijk een sterke mindset is. Het ondernemerschap is de grootste leerschool die er is. Als ik niet in balans ben, is mijn bedrijf niet in balans en kan ik en dus mijn bedrijf keihard op mijn bek gaan.

Als jij kijkt naar de grote namen zoals Michael Pilarczyk en Tony Robbins, beiden hebben veel kunnen bereiken mede door elke dag te werken aan hun mindset. Als ik dit toch allemaal eerder had geweten, had geleerd, dan weet ik zeker dat mijn leven er anders had uitgezien.

Jaren en jarenlang heb ik het mezelf moeilijk gemaakt en it was all in my head. Piekeren, dagenlang piekeren over bepaalde dingen, mezelf naar beneden praten, belemmerende gedachten. Leerde je op school maar over onze mindset, want hier valt en staat alles mee.

Ons brein

Ik wil me steeds meer gaan verdiepen in ons brein. Op dit moment dat ik dit schrijf ben ik ook een boek aan het lezen over ons brein. Ook begin ik deze week met een ACT training, wat heel erg gaat over anders omgaan met gevoelens en gedachten. Ze weten nog lang niet alles over ons brein. Maar wat ze wel weten is belangrijke informatie die eigenlijk iedereen zou moeten weten.

Informatie als:

  • Ons brein is niet zo’n fan van verandering. Ons brein wil liever alles houden zoals het is. Dus zodra jij maar overweegt om iets anders te gaan doen, een bepaalde keuze wilt maken zoals overwegen om het roer om te gooien, om een andere baan te nemen, dan zal jouw brein jou allerlei smoesjes vertellen in de hoop dat je toch afziet van de verandering. Ons brein wil het graag zo veilig, bekend en comfortabel mogelijk houden;
  • Je kunt altijd iets nieuws leren of iets veranderen. Dat kan altijd en dat kan iedereen. Het ligt wel aan jouw focus, tijd en energie die je bereid bent om er in steken of het je daadwerkelijk gaat lukken;
  • Ons brein legt meer de focus op negatieve gebeurtenissen dan positieve gebeurtenissen. Waarschijnlijk herken je het wel dat je langer stilstaat bij iets ‘negatiefs’ en dat je iets positiefs zo weer vergeten bent;
  • Ons brein maakt geen onderscheid tussen waarheid en fantasie. Jouw brein gelooft wat jij jezelf vertelt. Hoe vaker jij zegt dat je bijvoorbeeld ‘’niet goed genoeg bent’’, hoe meer jouw brein dat aanneemt als waarheid;
  • Bang om fouten te maken, is één van de uitspraken die ik vaak hoor bij mijn klanten. Toch heeft ons brein dat nodig om zich te kunnen ontwikkelen en te kunnen leren.

Ons brein en werkgeluk

Waarom ik me meer wil gaan verdiepen in ons brein? Als ik weet hoe mijn brein werkt kan ik er meer grip op krijgen. En alles wat ik leer en alle informatie die ik tot mij neem geef ik weer door aan mijn klanten.

Want elke week weer spreek ik vrouwen die het zichzelf moeilijk maken, die ontzettend veel in hun hoofd zitten, zichzelf van alles aanpraten en zich laten tegenhouden door gedachten. Daarom besteed ik altijd aandacht aan de mindset in mijn programma, want het heeft zoveel invloed op je leven.

Ben jij je bewust van jouw gedachten en hoeveel invloed dit heeft op jouw keuzes, op jouw leven?

Nu je deze informatie hebt gelezen, trek jij dan de stoute schoenen aan? Ga jij de verandering aan? Ga jij vandaag de knoop doorhakken om de eerste stap te zetten naar die leuke baan die jou blij en gelukkig maakt? De eerste stap naar meer werkgeluk?

Good for you!

Laat we samen in gesprek gaan om te kijken wat jou nu verder kan helpen. https://www.unitripcoaching.nl/kennismaking/

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven