Dit zijn 10 signalen dat je niet gelukkig bent in je werk

sharon mccutcheon cfko m qpy unsplash

Een keer een k*t dag hebben op je werk heeft iedereen wel eens. Maar als je merkt dat deze dagen de overhand gaan nemen dan is het de hoogste tijd om eens bij jezelf in te checken of jij nog wel gelukkig bent in je werk.

Negeren en bagatelliseren

De meeste mensen zijn ontzettend goed in het negeren van signalen of het bagatelliseren van symptomen. Pas als het echt ‘fout’ gaat hoor je ze zeggen: Ja, als ik nu terugkijk had ik die symptomen eigenlijk al langer.

Vergeet niet, dat jouw lichaam jou niet voor niks signalen geeft. Deze signalen zou je moeten zien als een waarschuwing. Toch gebeurt het nog te vaak dat de signalen af worden gedaan met: Ik heb daar nu geen tijd voor, nou dat zal wel mee vallen, ik moet me niet zo aanstellen, dat gaat vast wel weer over.

Signalen

Steeds vaker kom je moe of uitgeblust thuis na een werkdag. Er is geen ruimte meer in je hoofd of je lichaam om nog andere activiteiten te ondernemen. De energie is volledig weg en de partner of de kinderen moeten het ontgelden (terwijl je dit uiteraard niet zo bedoelt). Weer dezelfde werkzaamheden, weer diezelfde klus, weer die collega dezelfde grap maakt.

Neem jezelf, jouw gezondheid serieus. Ik gun jou meer werkplezier en werkgeluk. Jij jezelf ook?

Hieronder een opsomming van signalen die erop kunnen duiden dat jij niet meer gelukkig bent in je werk:

  • Een onrustig gevoel
  • Uitgeblust na een werkdag, weinig energie
  • Piekeren
  • Slecht slapen, slapeloosheid
  • Zondag druk maken om de maandag
  • Met een steen in je maag opstaan
  • Chagrijnig
  • Kort lontje, kort af tegen collega’s, partner, kinderen etc
  • Misselijk als je naar het werk gaat
  • Spanning in spieren zoals nek, schouders, rug.

En zo zijn er nog veel meer signalen op te noemen die erop duiden dat jij niet meer gelukkig bent in je werk. Ik hoop dat ik hiermee jouw ogen heb mogen openen. Neem de signalen serieus en gun jezelf meer werkgeluk. Ik vind dat iedereen werkgeluk verdiend!

Relevante vragen

Wanneer komt dan het moment dat je actie onderneemt?

Want ja, het werk is misschien niet altijd even leuk meer, maar het is wel vertrouwd. Je kent het, je kunt het, je weet wat je moet doen, je kent de collega’s en de klanten. Je salaris is net zo vertrouwd en bevalt je misschien heel goed. Dit alles geeft je een gevoel van zekerheid.

Wie kan garanderen dat je een andere baan vindt met hetzelfde salaris, en moet dat dan in dezelfde sector zijn? Moet ik niet eens wat anders zoeken, en wat dan? Hoe kom ik erachter wat ik wil?

Allemaal zeer relevante vragen die er in veel gevallen voor zorgen dat de actie uitblijft. Als een hordeloper die zoveel horden voor zich ziet die zo hoog zijn dat hij maar stopt met rennen. Stoppen met rennen betekent voor jou blijven zitten waar je zit. Blijven werken waar je nu zit, want zeg nou zelf, zo slecht is het ook weer niet. Er zitten genoeg leuke dagen bij en ach, de collega’s zijn toch wel heel gezellig.

Gun het jezelf om weer volledig blij te zijn met je baan! En die horden, die knallen we samen omver! Mocht je eens willen sparren over jouw situatie en of ik jou daarbij zou kunnen helpen? Stuur een mailtje naar floor@unitripcoaching.nl

 

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven