De Blue Monday!

floor unitrip klein

Menig mens zal het herkennen, het is zondag en het begint wat te schemeren, de avond gaat beginnen op deze laatste dag van het weekend. Nog een aantal uren voordat het zo heerlijke vrije weekend voorbij is en de werkweek weer van start gaat. Je voelt je wat onrustig, hebt een gek gevoel in je maag of wat minder energie dan op zaterdag. Wellicht bemerk je zelf iets van somberheid bij jezelf. En je weet eigenlijk nu al dat je vannacht niet zo rustig slaapt als in de afgelopen nacht het geval was.

Niet zwart-wit maar..

Interessant is dat je vaak aan die gedachtes en signalen van je lichaam, vaak heel goed op kunt maken hoe in je huidige werk staat. En natuurlijk is dit niet zwart-wit. Heel veel mensen hebben opstart problemen na het weekend. De ‘Blue Monday’ is natuurlijk niet voor niets een maandag😉

Bovendien heeft iedereen heeft wel eens een “vervelend” klusje in het vooruitzicht, of staan er dingen op de agenda die spanning of zelfs stress veroorzaken. Tegelijkertijd is het zo belangrijk om deze signalen die je hersenen en je lichaam afgeven serieus te nemen. Door goed bij jezelf te rade te gaan en deze signalen te analyseren kun je waardevolle informatie verkrijgen over je huidige baan en over de vraag of deze nog wel bij je past.

Onderschatten

Het is soms lastig om te beoordelen hoe serieus je de signalen moet nemen. Let op hierbij op hoe vaak je deze signalen bemerkt, kijk kritisch naar je energieniveau, vraag aan je partner of vrienden of ze bepaalde signalen bij jou opmerken. Belangrijk is vooral dat je de signalen serieus neemt, deze worden veel vaker onderschat dan overschat merk ik in de praktijk.

Excitement

Want zeg nou zelf, uiteindelijk willen we toch allemaal maandagmorgen staan te trappelen om weer naar het werk te mogen. Ik overdrijf uiteraard, maar hoe fijn is het gevoel om je te verheugen op een nieuwe werkdag? Je project mogen afmaken, die leuke volgende klus kunnen oppakken, dat ene gesprek voeren met die geweldige klant die altijd meteen begrijpt wat je bedoelt of gewoon lekker kletsen met die gezellige collega.

Uiteindelijk besteden we met z’n allen, meer of mindere mate, relatief veel tijd op ons werk. Laten we dan ook zorgen voor excitement om eraan te beginnen! Download m’n e-book of plan een kennismaking in, dan gaan we er samen voor zorgen dat je dit excitement weer gaat voelen!

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven