“Corona Crisis leidt tot veel leukere nieuwe baan”

afbeelding

Wekelijks spreek ik vrouwen die door Corona zijn gaan beseffen dat het werk wat ze doen eigenlijk niet meer zo goed past. Dat ze nu pas echt beseffen dat de uitdaging en de zingeving mist.

Dit besef wordt in een behoorlijke treinsnelvaart in gang gezet en komt aan het licht doordat we worden verplicht zoveel mogelijk thuis te werken. De gezelligheid van de collega’s valt weg, die lekkere lunch van die aardige kantinemeneer is vervangen door een flauwe boterham met pindakaas en dan komt het besef keihard binnen.

Wat normaal gesproken de lichtpuntjes waren waardoor het nog enigszins vol te houden was is er nu niet meer. En dan blijf jij en jouw baan over. En tijdens de volgende zoommeeting vraag je jezelf af: “wat doe ik hier.”

Een kritische blik

Tijdens de corona crisis wordt het even keihard pijnlijk duidelijk hoe goed je op je plek zit.

En dat is wat Corona doet, het zorgt voor een kritische blik om jouw baan. Misschien kom je er nu achter dat het invoeren van gegevens in een Excel bestandje toch niet hetgeen is wat jou gelukkig maakt. En dat je nu beseft nu de leuke collega, de lekker lunch en het koffieautomaatpraatje wegvalt dat de baan helemaal niet meer bij je past.

Hoe mooi is het dat je dit nu bent gaan beseffen. Misschien denk je nu mooi?? Ik vind het vooral heel spannend want ja nu weet ik dat en dan… Maar wees blij dat je dit nu beseft, in plaats van nog jaren op een werkplek zitten die niet bijdraagt aan jouw werkgeluk.

Besef geland? Kom in actie!

Is het besef geland? Dan is het tijd om gehoor te geven aan jouw besef en in actie te komen. Tenminste als jij jezelf iets beters, leukers gunt.

Ben je op dit punt aangekomen? Dan kun je alvast een begin maken met de volgende stappen!

  • Breng voor jezelf eens in kaart welke huidige taken je heel erg leuk vindt om te doen, waar je energie van krijgt. En daarnaast ook de taken die energie kosten, die energie vreten;
  • Ga eens in gesprek met jouw leidinggevende om te kijken of er mogelijkheden zijn in jouw takenpakket. Zijn er misschien taken die je kunt afstoten? Kun je er taken bij krijgen waar jij energie van krijgt? Kijk uit met aannames als bijvoorbeeld: “Dat willen ze toch niet”. Soms is er meer mogelijk dan je denkt.
  • Als je echt bent uitgekeken op de functie, maar je vindt het bedrijf nog wel heel erg leuk, kijk dan eens of er andere mogelijkheden, andere functies zijn binnen het bedrijf;
  • Als je uitgekeken bent op zowel de functie als het bedrijf en je hebt geen idee wat je nu wilt doen, ga dan eens informeren of er budget is vanuit de werkgever voor bijvoorbeeld loopbaancoaching

Ik kan je helpen als jij nu het de hoogste tijd vindt voor verandering en als jij het nu de hoogste tijd vindt om te gaan ontdekken welke baan nu écht bij je past. Neem een kijkje op mijn website of meld je hieronder direct aan voor een gratis groeigesprek.

Picture of Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven