“Als hulpverlener vergat ik geregeld mijzelf”

floor unitrip klein

Iedereen weet dat het in de hulpverlening en de zorg geen 9 tot 5 mentaliteit is. En dan wordt je verantwoordelijkheidsgevoel, grenzen bewaken en voor jezelf kiezen behoorlijk op de proef gesteld.

Mijn werk ging voor

Ik bleef gerust nog even een uurtje langer om met die ene cliënt in gesprek te gaan, omdat ze niet lekker in haar vel zat of om die rapportage nog even af te maken of om mee te gaan naar een belangrijke afspraak terwijl die eigenlijk buiten mijn werktijd viel.

Inmiddels zijn we jaren verder en heb ik er 14 jaar in de hulpverlening op zitten. Mooie, leerzame, bijzondere, maar ook met regelmaat een pittige tijd. Omdat ik als hulpverlener mezelf regelmatig vergat. Mijn cliënten, mijn werk ging voor.

Op mijn bek gegaan

Doordat mijn cliënten altijd voorgingen ben een paar keer flink op mijn bek gegaan. Na de zoveelste keer op mijn bek te zijn gegaan besefte ik dat ik het zo niet meer wilde. En ik besefte heel goed dat het ook echt wel anders kon. Het was mogelijk om te leren om mijn grenzen te bewaken, de verantwoordelijkheid te leggen waar die hoort en te leren relativeren zodat situaties zoals een boze cliënt minder impact op mij hadden.

Jezelf op 1

Ik heb zoveel geleerd en wil ook heel graag andere vrouwen hierbij te helpen. Als loopbaancoach help ik jou niet alleen bij het helder krijgen welke baan bij jou past. Maar ook bij het behalen van winst op andere vlakken, zoals grenzen bewaken, balans, controle loslaten want dat is net zo belangrijk om aan te werken. Je neemt jezelf immers weer mee naar de volgende baan.

Als dit herkenbaar voor je is dan wil ik je het volgende meegeven. Zet jezelf wat vaker op 1, wees wat liever en milder voor jezelf en daarnaast durf je eigen koers te varen. Op welk vlak is er bij jou nog winst te behalen?

Kies jij voor werkgeluk?

Voel je je geïnspireerd en wil jij eigenlijk ook met veel meer plezier naar je werk? Als loopbaancoach help ik mensen in kaart te brengen waar zij echt gelukkig van worden zodat ze weten welke keuzes ze mogen gaan maken voor een gezonde toekomst met meer werkgeluk. Meer informatie vind je hier op mijn website www.unitripcoaching.nl  of meld je hieronder meteen aan voor een gratis groeigesprek.

Floor Schut

Floor Schut

Het is mijn missie om vrouwen Maximaal Werkgeluk te laten ervaren. Dat doe ik door ze te helpen ontdekken wie ze zijn, zodat ze weten welke baan écht bij ze past en daarop de juiste acties kunnen ondernemen. Met als resultaat dat ze gelukkig, energiek en zelfverzekerd zijn.

Ik help je graag om voor jezelf te kiezen in plaats van vast te houden aan wat niet meer werkt of wat er van je wordt verwacht zodat jij maximaal (werk)geluk gaat ervaren.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Scroll naar boven